EXPO FOCUS – LORE LANGENDRIES

Vanaf 21 November kan je in de centrale hal van het modemuseum kennismaken met het werk van Lore Langendries. In haar artistiek doctoraatsonderzoek, getiteld ‘HUNACTURING WEARABLE OBJECTS’ stelt Lore reproduceerbaarheid in vraag via een onconventionele combinatie van natuurlijke materialen, machinale bewerking en de menselijke toets. Op deze manier creëert ze draagbare objecten die balanceren tussen het unieke en het seriële in een industriële context. Met de tentoonstelling ‘FOCUS’ toont Lore haar doctoraatsonderzoek in een publieke presentatie. Het doctoraatsproject is gesitueerd binnen PXL-MAD-research, in samenwerking met UHassel en KULeuven.

De sieraden zijn het resultaat van een speelse experimentele benadering, een interactie tussen ambacht en industrie met een bijzondere aandacht voor het tactiele en het fysieke van ieder artefact, materiaalgedragingen en Lore’s eigen subjectieve en intuïtieve rol als maker. In haar werk staat de cirkel als een zuivere geometrische vorm centraal en focust ze op de essentie en schoonheid van materialen in hun meest elementaire vorm. Het materiaal functioneert als onderwerp en als materie, resulterend in draagbare objecten die vrij manoeuvreren tussen verschillende disciplines.

WWW.MODEMUSEUMHASSELT.BE

Hunacturing CC - Lore Langendries_480My Brooch is your Tie - Lore Langendries_480