Lezing ‘Petrophorus, mijn werk en ik’ door Peter Vermandere

About Peter Vermandere

‘Peter’ komt van ‘Petros’ en betekent rots. Hij groeide op tussen het atelier van zijn vader en de keuken van zijn moeder. Zijn vader kapt grote beelden in steen en als kind klopte hij de briquaillion in stukken op zoek naar fossielen en kristallen. Neem die interesse voor steen en meng die met de zin voor cuisine en receptuur van zijn moeder en je komt al een heel eind om te weten waar zijn artistieke hart klopt. Hij verkiest het interessante boven het mooie. Alleen zijn interessante zaken beter mee te delen als ze ook mooi zijn. Tussen die twee polariteiten bevindt zich zijn werk. Het sculpturale, het esthetische en het vakmanschap zijn belangrijk, maar altijd ten dienste van het verhaal dat het werk wenst te vertellen. In een hoogstpersoonlijk continu proces van zoeken, vinden en zich laten verrassen, tast hij grenzen af binnen de draagbare context van het sieraad.

https://www.petervermandere.com/en