AZ Lecture Lin Cheung (UK)

AZ Lecture Lin Cheung (UK)

Lin Cheung is ontwerpster van suggestieve en conceptueel gedreven sieraden. Tijdens het afronden van haar Masteropleiding Goud- en zilversmeden, Metaalbewerking & Sieraden aan het Royal College of Art in Londen, kreeg ze les van docenten van de New Jewellery Movement, die haar aanmoedigden om idee├źn eerst te verkennen alvorens een specifiek materiaal of proces te kiezen. Haar eerste sieraden en op voorwerpen gebaseerde projecten waren diepgeworteld in haar persoonlijke herinneringen en geschiedenis. Meer recente werken hebben de traditionele vormen, zoals medaillons, geherinterpreteerd op frisse, hedendaagse en tastbare manieren die het intieme karakter van voorwerpen die op het lichaam gedragen worden benadrukken.

Cheung is geïnteresseerd in het visualiseren van de verborgen symbolische waarden en maatschappelijke functies, gevonden of waargenomen in sieraden en voorwerpen zoals ze gedragen, gebruikt en gekoesterd worden. Lin Cheung is Hoofddocente Sieradenontwerp in het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. (Tekst door Current Obsession Magazine)

www.lincheung.co.uk
Lezing in het Engels.

De A-Z lezingen vinden plaats in de Zebrazaal van Z33 (Zuivelmarkt 33, Hasselt).

Toegangsprijs: 5 euro (inclusief 1 drankbon).

Studenten betalen 3 euro op vertoon van hun studentenkaart.

Linlin portret